روند تغییر چت روم ها ، از اولین چت ها تا به حال !

روند تغییر چت روم ها ، از اولین چت ها تا به حال !

روند تغییر چت روم ها ، از اولین چت ها تا به حال !

Blog Article

ارتباط یکی از مهم ترین فعالیت های انسان ها می باشد که در طول تاریخ به صورت های مختلفی برقرار شده است . اما نوعی از آن که امروزه رونق زیادی دارد چت کردن آنلاین است .ایران چت

 

نوعی ارتباط بلادرنگ (real-time) در بستر اینترنت است . در چت آنلاین کاربران پیام های خود را تایپ کرده و از طریق خطوط اینترنت به شخص مورد نظر می رسانند. البته ممکن است که پیام نه تنها برای یک کاربر بلکه برای تعدادی کاربر فرستاده شود و هم چنین نوع محتوای ارسالی می تواند انواع مختلف نیز باشد و تنها محدود به متن ساده نمی شود.

 

اولین ارتباط از طریق چت


اولین چت تاریخ در شبکه ای محلی برقرار شد و تاکوماتیک نام داشت . تاکوماتیک دارای کانال های مختلفی بود که هر کدام می توانستند 5 کاربر را در خود جای دهند . این سیستم در سال 1979 ساخته شد . نکته ی جالب در مور د تاکوماتیک این است که با همزمان با تایپ کردن یک شخص در کانال شخص اشخاص دیگر پیام ها را بصورت کاراکتر به کاراکتر دریافت می کنند .



تاثیر اجتماعی و فرهنگی چت کردن


هر تکنولوژی و در حقیقت هر موج نویی باعث ایجاد تغییراتی در جامعه می شود . تاثیر چت روم ها و فرهنگی که به فرهنگ چت نیز مشهور است از این قاعده مستثنی نیست  . یکی از تاثیرات بزرگی که چت روم ها بر روی جامعه گذاشتند تغییر دادن قواعد زبانی آن جامعه بود . کاربران سعی می کردند که در چت پیام خود را هرچه خلاصه تر و سریعتر بفرستند به همین خاطر کلمات و جملات شروع به کوتاه شدن کردند تا سرعت ارتباط افزایش پیدا کند . به تدریج کاربران ترجیح می دادند که به جای استفاده زبان از انگشتان خود کمک بگیرند !! گویا انسان در زمان نوشتن راحت تر از زمانی است که حرف می زند . چت روم ها شروع به واژه سازی کردند ! گویا مخفف کردن کلمات کافی نبود حالا می بایست واژه های مخصوص به خود را هم تولید می کردند . بعضی از این لغت ها حتی وارد فرهنگ های لغت نیز شدند .

پیشرفت تکنولوژی چت روم ها ، سریعتر شدن هر چه بیشتر آن ها


پیشرفت دانش های کامپیوتر بدون شک تاثیر خود را بر این پدیده  ی چت هم می گذاشت . هر روز چت روم های سریعتر و با امکانات بیشتر ساخته می شدند. اگر بخواهیم تکنولوژی ها استفاده شده در دهه ی اخیر را در نظر بگیریم می توانیم از سه نوع تکنولوژی نام ببریم :

 

تکنولوژی ajax


این نوع از چت روم ها جز فراوان ترین چت روم های ایجاد شده در سراسر جهان می باشند. هنگامی که کاربر با استفاده از مرورگر وارد چت روم می شود . مرورگر طی زمان های منظمی مثلا هر 4 یا 5 ثانیه یک درخواست به سمت سرور می فرستد تا ببیند که آیا پیامی جدید فرستاده شده است یا خیر . در حقیقت در این نوع چت روم ها ارتباط بین کاربران کاملا بلادرنگ و همزمان نیست ! بلکه تاخیری چند ثانیه داشته که این امر کارایی این نوع چت روم ها را پایین می آورد. تقریبا تمامی چت روم های فارسی زبان جز این نوع می باشند .

 

pulling و long-pulling قدم بعدی برا بهتر شدن


سرانجام سوکت ها باعث به وجود امدن چت روم های real-time شدند. در این نوع از چت روم ها ، یک خط ارتباطی بین سرور و کاربر برقرار می شود و هرکدام در هر لحظه که بخواهند می توانند پیام بدهند . در حقیقت یک چت روم بلادرنگ واقعی از طریق سوکت ها قابل پیاده سازی است .

 

پیام رسان ها فرزندان چت روم ها هستند!


پدیده به نام پیام رسان در کنار چت روم  به وجود آمد. در حقیقت پیام رسان ها هم چت روم هستند و این قابلیت را دارند که بر روی گوشی های همراه نصب شده اجرا شوند. با ورود پیام رسان ها به این عرصه چت روم ها هم چنان تا حدودی توانسته اند جایگاه خود را حفظ کنند .

Report this page